Over Riet

Over Riet2019-08-12T08:35:57+00:00

Over Riet

Inspiratie

Inspiratie vind ik in de dagelijkse dingen om me heen. Het kan een tekst zijn die me plotseling op een idee brengt of de titel van een boek. Stoffen vind ik ook heel inspirerend, een bepaald kledingstuk, oude handwerktechnieken of een bijzonder speelobject. Textiel heeft voor mij extra gevoelswaarde vanwege de kwetsbaarheid, de flexibiliteit, het warme en zachte, ook de mogelijkheden om het materiaal te bewerken, zoals verharden of vervormen.

Opleidingen

Ik heb altijd een grote voorliefde gehad voor textiel, materiaal dat mij veel mogelijkheden geeft om mee te werken en het toe te passen in mijn werk. In de loop van de tijd heb ik een aantal creatieve opleidingen gedaan, zoals creatieve vorming A en B, een opleiding tot costumière en coupeuse, een cursus meubels stofferen en een cursus binnenhuisarchitectuur.

Uiteindelijk heb ik gekozen voor een opleiding in de kunst bij de Nieuwe Academie Utrecht, de opleiding tot beeldend kunstenaar die ik eind mei 2019 heb afgesloten.